Schneider Electric HQ

Reception

Interiors for Change for the office design was the concept of a journey and entering different worlds. This comes through with the futuristic reception counter contrasting with the old suitcases converted into coffee tables. Geometric angled designs were brought into the reception and waiting areas.

Coffee Area & Break Away Areas

The Gautrain routes were brought into the design through custom neon lighting in the coffee and breakaway area yet again bringing in the journey concept. The coffee bar uses old pressed ceiling tiles and graffiti onto reclaimed timber paneling on the walls. The idea of a trendy New York coffee shop is created.

The client was not afraid of using dark detailing onto walls and ceilings. Cosy private breakaway areas are situated just off the reception and coffee area and a perfect place for informal meetings.

Slide & Staircase

A custom slide was installed linking each floor and was the main design item the client would not take out of the initial brief. The staircase brings an open flow between floors hence creating more communication between departments.

Formal & Casual Meeting Rooms

Each room was designed to have its own identity or as we presented it ‘A different world’, giving the employees a different experience when entering the rooms.

Up-cycling items such as the suitcases and electrical cable reels created an eclectic look and feel.

Boardroom

The office interior was designed for the future workforce. Schneiders aim was to create a company people wanted to work for. The boardroom table was designed by a South African artist using copper details that were functional elements, they became the legs and housed the electrics for the table.

Different seating arrangements were incorporated into the boardroom so you could move around the room and still be part of the conversation at the boardroom table.

Cafes

A cafe was positioned on each floor each having a different theme.

Casual Meeting Room in Office Areas

A caravan and a container were converted to house focus and colab areas.

Colour and texture were used to define areas and create interest throughout the office.

Desking

A monotone architectural shell was used in the office desking areas and the use of coloured desk screens were used to differentiate different departments.