RMIH

I4C was appointed to work with us on our office installation in The Bank building in Rosebank. From the first meeting with the team, we knew that the fit was right. As a small team, we didn’t have the luxury of committing significant amounts of time to the project. We appreciated 14C’s way of work that was professional, well organized, creative, and committed.

They took the time to understand our specific requirements, individual styles, and way of work and conceptualised a beautiful, modern, and yet timeless workspace for our business. Each member of the I4C team had a specific role which was clear and they all were immensely patient and indulgent of our more quirky requests. The 14C team worked well as a cohesive unit and partnered us through the whole process forming personal relationships along the way.

We would strongly recommend the team to anyone looking for a fresh, personal and professional approach to your office design

Lisa Chiume
Senior Investment Executive

 

Reception

A welcoming reception area was designed which is the central hub to the company. The custom-designed screen behind the reception counter was added incorporating RMIH’s kaleido logo and open vertical slats to keep the view to the waiting area open and light. As RMIH supports local artists and commissions two pieces yearly, it was important to create a space that features these artists’ work.

Waiting area

A striking glass chandelier hangs above the coffee table bringing your eye down to the homely setting below. A neutral pallet was created featuring splashes of blue representing RMIH’s corporate colour.

Boardroom

A bespoke boardroom table was designed for this facility to accommodate technology and larger meetings. The slatted ceiling detail in the same timber as the board-room table brings warmth and interest to the space with the pendant light fittings suspended over the length of the table. Various soft seating settings with laptop tables were created to the sides of the boardroom to accommodate additional people.

Meeting rooms

RMIH required various sized meeting facilities with technology to support virtual and in-house meetings. Each meeting room had its own style by using artwork and different pendant light fittings.

Canteen area

The main feature of this 12th-floor installation was the views over Johannesburg, these views were further enhanced by installing folding stacking doors leading to the outdoor patio area. An indoor-outdoor feel was created by the ceiling being covered in a combination of faux foliage, timber circular detail and natural woven lamp- shades. A server area was incorporated into the canteen to allow for servicing of the boardroom, functions, staff lunches, informal meetings and additional ad hoc work areas. Due to the lack of wall space for artwork we introduced cafe chairs sourced from local designers in South Africa.

Executive offices

The CEO’s office needed to be designed with various functionality in mind, which included desk work and informal meetings in a casual setting. Privacy glass was installed into the internal glazing to create privacy when necessary.

Investment team open plan area

Various open plan desking was created in the office space for the specific functions of each department. Surveys were done with each staff member and their storage was designed to incorporate their storage needs. The finish on the desking and storage solutions were kept the same to create unity in the office interior. Height adjustable desks were also included into the office environment for each staff’s needs.

Open plan

Various open plan desking was created in the office space for the specific functions of each department. Surveys were done with each staff member and their storage was designed to incorporate their storage needs. The finish on the desking and storage solutions were kept the same to create unity in the office interior. Casual areas were positioned around the office for the staff to have informal meetings or to have a coffee break.

Bathrooms

We also had the opportunity to design the bathrooms in the RMIH office. An elegant and cohesive space was created by using marble look tiles on the floor and walls. Linen wallpaper on feature walls with timber and copper detailing on furniture and light fittings create the interest in this interior.