HAVAS

Havas commissioned I4C in 2017 at the beginning of our process to find new premises for our three operations (main agency, digital and media businesses). From the very beginning they were highly professional and very easy to work with. They were also extremely patient (without it costing us the earth) as they ended up doing full space planning, a massive number of site visits and initial designs on one building which we ended up not moving to. The end result has been exceptional.

 

They completely understood what works for our type of business, lots of small meeting rooms, a magnificent main boardroom and edit suite. The process was easy and all things considered in projects like these, on budget.

 

I would recommend the team to anyone looking for top end, creative solutions to office design. Job well done!

 

Lynn Madeley
CEO
Havas

Reception

South African designer furniture and lighting was used throughout the office installation and is visible in the Reception and Waiting Area.

Coffee Area & Break Away Areas

Texture creates interest and is key in defining different spaces in an open plan environment.

The detailing from the greenery and typewriter seating brings in colour and interest to each area.

Staircase

The custom staircase to link 4th and 5th Floor is a functional element against the existing brick wall that separates the Reception and Office area.

Formal & Casual Meeting Rooms

Using new and existing furniture from Havas’s previous offices we were able to bring in different styled meeting rooms.

The brief from Havas was to create a variety of styles of meeting areas, closed meeting rooms and more open options.

The use of black ceiling tiles into the meeting rooms defined the space and created the warmth Havas required from their brief.

Boardroom

As an advertising agency, Havas’s boardroom had to be a show stopper. With the position of the table and utilizing the ever changing views of Johannesburg, a perfect environment was created to win over clients.

The stacking doors to the boardroom open up to casual seating areas and the cafe creating an inviting area and is perfect for functions on the roof terrace.

Cafe

The industrial loft feel and use of different finishes and furniture (some new and others existing) fashion an environment that employees and visitors want to make use of. The custom woven patterns on the bar stools were designed by the creatives at Havas and the personalised touches are evident in this interior.

Roof Terrace

The open terrace is used for work and play, with employees enjoying the different seating arrangements all year round either on their laptops or with a coffee in hand.

Secret Door Detail
to Casual Meeting Room

The secret door to the upstairs casual meeting area, filled with a comfortable corner sofa that was reupholstered and repurposed in the new office space, the idea of an old secret door in a timber bookcase was created.

Lighting Detail
in Office

The suspended lighting above the desking radiates from the ‘Brainstorming Room’ in the center of the open plan desking area and is both functional and decorative and compliments the exposed coffered concrete slab.