AB INBEV – SANDTON

Dear Catherine and Team,

 

Having successfully navigated my first working day at the New Africa HQ – I am extremely appreciative of your support, hard work and commitment to ensuring this project was delivered on-time and in full. Ricardo was also extremely satisfied with the result (as well as the rest of the MANCOM Team) – refer: Attached Email. We need to closeout a few final adjustments to the building, but overall the feedback has been extremely positive.

 

Dear Candice and Yolandie,

 

I believe you experienced the greatest emotional trauma on this project; last minute inaccurate organograms, changes to seating allocations, a challenging Incubator HUB Team, etc. Thank you for never-giving up through it all.

 

Dear Kevin, Nuno and Jaco,

 

I will go to war with you guys any day. Thank you for standing up against the abuse of this building, consistently guarding the interests of ABI/SAB and tirelessly driving toward my hard deadlines. It has been a rewarding experience working alongside the I4C Team. I have learned a lot from you. Looking forward to working with you again on 65 Park Lane!

 

Dinesh Naidoo
Strategic Projects Manager, Finance

Reception

Interiors for Change was appointed to design and implement the renovation of Ab InBev’s existing facility in Park Lane Sandton. This building has 3 floors and consist roughly of 13 000m2. This facility was to reflect he HQ in Bryanston and therefore the design team once again commissioned the mural artist for the mural to the reception triple volume space.

Bar & Barista

Reusing the shape of the existing bar counter and keeping as much of the structural elements in place, we designed a new front to the bar incorporating timber and copper details to tie in with the HQ look and feel. New Oregon pine tables and bench seating was provided and a cut in of geometric tiling into the existing sandstone tiling created interest and refreshed the area. Graffiti by a local artist was used to communicate company culture and slogans. A local artist used Corona beer bottle to create the bar area lighting.

Canteen

The existing canteen facility was revamped with new furniture, lighting, branding etc. to tie in with the head office. This facility is situated close to the meeting rooms as well as the bar. A screen wall made from pieces of broken glass was designed by a local artist to screen the canteen kitchen.

Meeting facilities and break out space

In the triple volume atrium area we created a break away area that is surrounded by various training and meeting facilities. This area not only caters as a break out space, but also an area of collaboration and socializing between staff and visitors alike.

Cafe Areas

Each floor was individually colour coded and the cafe areas to each wing was branded to a African beer brand. Copper piping lighting detail ties back to the head office design. The ceiling has been painted to the various colours per floor.

Shared spaces

Shared spaces like quick meet rooms, focus rooms, telephone rooms and break out areas are dotted across the office. Meeting rooms and scattered seating areas offer spaces to connect, where smaller focus rooms or quick meet rooms provide private, quiet environments.

Open plan office

The office environment is completely open plan and functions as an activity work place. The design promotes employee well-being and facilitates interaction. Careful acoustic planning ensures that carpets and ceilings absorb sound and open areas are located away from workstations. Each employee is given a locker unit with no other storage to reinforce the Activity Based work philosophy of work where and how you want. The screen fabric and wall papers used into the open plan environment was specifically designed and created for AB InBev.